Vores lange historie på en historisk tidslinje

 • 1891

  Ringsted & Semler etableres

  I begyndelsen handles der med vin og sherry og efterhånden som kontaktfladen opbygges udvides sortimentet med forskellige kemikalier til forskellige industrier.

 • 1899

  Sophus Semler udtræder

  Sophus Semler har ved siden af sit virke i Ringsted & Semler en cykelforretning og i 1899 beslutter Semler at træde ud af Ringsted & Semler for at koncentrere sig om sin egen forretning der bliver grundlagt som Skandinavisk Motor Co. der i dag stadig står for import og salg af bl.a. VW og Audi.

  1899

 • 1900

  Fokus på kemikalie

  Omkring århundredskiftet overgår varesortimentet næsten udelukkende til salg og formidling af kemikalier.

 • 1938

  Sulfo og lungebetændelse

  Man får et agentur fra et engelsk medicinalfirma som kort efter lancerer et sulfo præparat der som et af de første kan kurere lungebetændelse. Før sulfopræparatet regnedes med en dødelighed forsaget af lungebetændelse på 34 %, efter midlernes udbredelse faldt dødeligheden til 2 %.

  1938

 • 1964

  Aktieselskab

  Ringsted & Semler omdannes til et aktieselskab. I løbet af årtiet bliver handel med plastik råvarer så stor en forretning at producenterne vælger selv, at varetage salget af deres produkter. Man erhverver dog nye kemikalie agenturer og bevæger sig mere og mere ind i fødevarebranchen.

 • 1975

  Nyt agentur

  Ringsted & Semler A/S får agenturet fra AVEBE i Holland først med salg af stivelsesprodukter til fødevarebranchen og senere til foderstofindustrien, et agentur der også i dag er en stor del af vores arbejdsområde.

  1975

 • 1991

  100 års jubilæum

  Ringsted & Semler A/S kan fejre 100 års jubilæum. I forbindelse med jubilæet kan man konstatere at virksomheden i tidens løb har haft 35 jubilarer med over 10 års
  ansættelse. 9 med over 25 års ansættelse, 4 med 40, og 2 med 50 års ansættelse i virksomhedens tjeneste.

 • 2008

  Samarbejde med Scandinavian Agro Food ApS

  Efter årtusinde skiftet indleder Ringsted & Semler A/S et samarbejde med Scandinavian Agro Food ApS der producerer forskellige former for foderstoffer og
  hjælpematerialer til landbruget. For første gang i historien indgår Ringsted & Semler A/S i en egentlig produktion, hvor man tidligere udelukkende har koncentreret sig om handelsvirksomhed.

  2008

 • 2008

  Fusion med Scandinavian Agro Food

  Ringsted & Semler A/S fusionerer med Scandinavian Agro Food. Ringsted & Semler er den fortsættende virksomhed, og får herved rådighed over et moderne produktionsanlæg og mulighed for at producere varer der kan gå i tråd med den omfattende handelsvirksomhed. Kundeporteføljen udvides kraftigt med eksportkunder i det meste af Europa og enkelte oversøiske.

 • 2010

  Scagro A/S bliver en realitet

  Ringsted & Semler A/S skifter navn til Scagro A/S for at gøre virksomheden klar til en større internationalisering.

  2010

 • 2015

  Food marked slår rekorder og kræver endnu mere fokus

  Scagro’s Food marked slår rekorder og kræver endnu mere fokus. Indtil nu, er markedet for Fine Chem og Fragrance håndteret af Food afdelingen, hvilket ikke længere er holdbart. Samtidig vurderes Fine Chem og Fragrance at have potentiale – derfor styrkes salgsorganisationen specielt til dette område – det viser sig, at det er rigtigt set.

 • 2016

  125 års jubilæum.

  I 2016 kan Scagro A/S både fejre 125 års Jubilæum og samtidig introducere nyudviklingen Uni Pre-FER. Produktet sætter en ny standard for sit område og bliver en stor succes.

  2016

 • 2018

  Omsætning af jernprodukter slår rekord

  Omsætningen af jernprodukter bliver den største i Scagro’s historie. Krisen kradser i landbruget, som oven i 10 års modgang bliver ramt af rekordlave priser på deres animalske produkter – og rammes af århundredets værste tørkeperiode. Kartoffelavlen i Holland – grundlaget for Protastar Kartoffelproteinkoncentrat – rammes også hårdt og medfører produktionsnedgang.

 • 2019

  Positiv udvikling på Speciality Chemicals og Fragrances

  I 2015 blev potentialet i forretningsområderne Speciality Chemicals og Fragrances prioriteret. Området har siden været stærkt præget af sammenlægninger og opkøb – det var en rigtig beslutning at opgradere på disse forretningsområder og omsætningen har udviklet sig meget positivt for Scagro A/S

  2019

 • 2020

  Covid-19, styrken i diversifikation og fødselsdage

  2020 vil af de fleste blive husket for effekten af Covid-19, som især påvirkede Scagro’s Food forretning og især på ingrediensdelen. Styrken i Scagro’s diversificering til flere af hinanden uafhængige forretningsområder, har aldrig vist sig mere markant!
  Feed-afdelingen kunne i 2020 fejre to store produktfødselsdage. Jernproduktet Agro-FER rundede 20 år og hygiejneproduktet ScanHYG 15 år. Produkterne er stadig blandt afdelingens bedst sælgende og still going strong.

 • 2022

  Scagro A/S overtager aktiviteterne i AIS Feed

  Scagro A/S overtager aktiviteterne i AIS Feed ApS, som i en årrække har benyttet sig af Scagro A/S som lønblandings- og logistikpartner. De to virksomheder har indtil da haft et langt og tillidsfuldt samarbejde. De to virksomheders sortiment passer godt sammen og Scagro A/S ser derfor positivt på  de mulige synergieffekter.

  2022

 • 2023

  Scagro A/S køber CHEMAPACK AB

  Scagro A/S overtager den svenskejede virksomhed CHEMAPACK AB, og vi er nu klar til at producere og ompakke i vores helt nyindrettede lokaler.