Nyheder fra Scagro A/S

Scagro A/S på NutriFair, 16-17. januar 2019, Stand A-1204

Scagro lancerer to ”syrede og fede” nyheder

på NutriFair 2019 i Fredericia.

En nyudviklet serie af tørsyreprodukter til grise markedsføres under titlen: ”Slow release – dét er for syret”. Et nyt bypass fedt produkt til økologiske malkekøer, markedsføres under titlen: ”NRG Organic Fat – det er ikke lige fedt”

Slow release

Betegnelsen ”Slow release” (SR) henviser til at to effektive organiske syrer, ved en særlig produktionsteknik ”indlejres” i et bærestof. Dermed tilbageholdes frigivelsen af syrerne og dermed stiger effektiviteten senere i tarmforløbet. Det er fx en fordel, når man taler Salmonella og ikke mindst reduktion af fx zink anvendelse.

Produktserien startes op med SR Acid Dry, samt den yderligt forstærkede udgave SR Acid-PRO Dry. Serien anvendes til smågrise, søer og slagtesvin. Vi forventer, at det også bliver muligt, at anvende SR Acid Dry til økologiske grise.

Fedt til økologiske malkekøer

Indtil for kort tid siden, har det været umuligt at fremskaffe beskyttet fedt (bypass) til økologiske malkekøer. De palmebaserede produkter har ikke uden videre kunne godkendes, men nu har vi i USA fundet et produkt, der er baseret på økologiske sojaprodukter.

Fedt-serien med hovedproduktet NRG Organic Fat, fokuserer på højere (længere laktationskurve) mælkeydelse, forbedret reproduktion og huld – fremfor fedtprocent i mælken.

Vi ser frem til at snakke både syrede og fedtede produkter med kunderne – ses vi på NutriFair 2019 på Stand A-1204?

Scagro A/S

 

Scagro A/S sætter smag på økologien i Ghana

Scagro’s Food-afdeling indleder banebrydende partnerskab med Danmarks førende økologiske sojabønne-farm i Ghana.

Scagro’s Food-afdeling i Gesten har igennem det seneste år opbygget kompetence til at skabe naturlige og økologiske smagsjusteringer og varianter af fødevareprodukter. Dette skal nu udnyttes i Ghana til at skabe lækre smagsvarianter for dansk ejede Green Crop Farming Ghana Ltd.

Green Crop Farming Ghana Ltd. har igennem 5 år opbygget en økologisk baseret planteavlsproduktion i Ghana, og arbejder lige nu med at skaffe den sidste finansiering til at bygge en fabrik til fremstilling af sojamælk, sojayoghurt og sojasmoothies med lækre smagsvarianter udviklet af Scagro’s Food-afdeling i Gesten.

Kenneth Guldhammer fra Scagro’s Food-afdeling er begejstret for de nye muligheder: ”Da Green Crop Farming Ghana Ltd. henvendte sig med udfordringen, greb vi naturligvis bolden med det samme. Vi har arbejdet målrettet med nye produktserier til udvikling og justering af smag, inden for det seneste år og vi har allerede godt fat i det skandinaviske marked”, fortæller salgschefen.

Ghana oplever vækst på fødevareområdet, og markedet i Ghana er meget bevidst om økologiske produkter og reduceret sukkeranvendelse, idet Diabetes er et stigende problem i Ghana.  Det giver os og Green Crop Farming Ghana Ltd. et stort forspring med det nye samarbejde, hvor Scagro A/S bliver leverandør af smagsingredienserne”, slutter Kenneth Guldhammer.

Partnerskabet med Scagro’s Food- afdeling er helt afgørende for os, siger Marketingchef Diana Amenenor. Måden Scagro arbejder på, er meget innovativ og time to market er meget kort. Vi kan lancere nye produktvarianter indenfor 14 dage. Det gør os til den mest innovative sojafabrik i verden.

For flere oplysninger

Sales Manager Kenneth Guldhammer, Scagro A/S, tlf. +45 61751247

Marketing Manager Diana Amenenor, Green Crop Farming Ghana Ltd., tlf. +45 23260802.

 

Gæt hvor få kroner…

…det koster pr. gris at hæve hæmoglobinniveauet.

20 årige Mette Refslund fra Kullerup,

blev udtrukket  blandt de rigtige svar på Scagro’s konkurrence på NutriFair 2017. Svaret var kr. 0,25 pr. gris, ved tildeling af Scagro’s nye produkt, Combi-FER.

P1150753 (1280x1147) (1024x918) (800x717)

Mette blev færdig som student i sommers. Siden har hun taget en sabbatperiode og bl.a. arbejdet med i stalden, hos sine forældre i Kullerup på Fyn. Men der er nye planer klar. Om nogle dage tager Mette på højskoletur til Australien og New Zealand i et par måneder. Derefter, vil Mette læse til sygeplejeske.

På billedet fik Ivan Pedersen fra Scagro (på en bidende kold dag), sagt “Skål og tillykke” til Mette – og ønskede god rejse til det mildere klima på den anden side af jorden.

Scagro på EuroTier, november 2016

Scagro deltager på EuroTier 15-18. november 2016

På Scagro-standen vil der være fokus på to nye produkter til smågrise, nemlig

PreFer002Sæk6

Pre-FER, som er  intelligent tildeling af jern- og energi via automat i farestalden og den helt nye hæmoglobin-booster, Combi-FER.

Begge produkter har allerede opnået stor opmærksomhed på det danske marked og vi ser frem til også at introducere tankerne bag vores nyudviklinger på det internationale marked.

Scagro A/S fejrer 125 års jubilæum i 2016

Med en så usædvanlig produktpallette som blandt andet rålakrids, brintoverilte i tankvogne og jernforsyning til smågrise, kan Scagro A/S den 24. september 2016 se tilbage på 125 års aktivitet.

 

PRESSEMEDDELELSE:

I dag omfatter Scagro A/S forretningsområde aktiviteter inden for landbrug, fødevarer, duftsegmentet, og farmaceutiske industriprodukter.

Scagro’s opståen

Scagro A/S navnet er resultatet af et opkøb tilbage i 2008, hvor Ringsted & Semler (etableret tilbage i 1891), gik sammen med Scandinavian Agro Food (etableret i 1999).

Ringsted & Semler havde ad åre udviklet sig til et agenturfirma, omfattende produkter til fødevarer, dufte, farver, pharma og industri – samt taget hul på foderstofområdet.

Scandinavian Agro Food var etableret af nuværende ejer og direktør for Scagro A/S, Christian Jensen. Etableringen var sket med udgangspunkt i en egenproduktion af varer til nyfødte dyr, som fx jern- og diarréprodukter. Det har siden udviklet sig til at omfatte fx produktion af tørhygiejnemidler og etablering af aktiviteter på eksportmarkedet Worldwide.

Et af Ringsted & Semler’s agenturer var det højtforædlede kartoffelproteinkoncentrat Protastar fra hollandske Avebe. Protastar er i dag referenceproduktet for kartoffelproteinkoncentrat og udgør et væsentligt forretningsområde for Scagro A/S.

Tiden står ikke stille

Over tid har Scagro A/S naturligvis sorteret ud i mange af de oprindelige aktiviteter, som lå for langt fra kerneaktiviteterne – som en kuriositet kan nævnes RAL-kort (farvekort) på papir.

Fødevareingredienser (primært til konfektureindustrien), er vokset til at være en væsentlig del af Scagro’s forretningsområde. Opturen for lakrids som ”det nye sort” blev i sin bogstavelige forstand startskuddet til et nyt fødevarekoncept for Scagro. I dag udvides forretningen på food med nye produkter jævnligt – og team food har også bidraget til innovative kundeløsninger som fx bag-in-box systemet til hygiejnisk håndtering af flydende fødevarer.

Brintoverilte i lastvognstræk

Efterhånden som især food er vokset, er salgsorganisationen nu udvidet med en medarbejder, som skal løfte Scagro’s aktiviteter på duft og farmaceutisk industri op på et højere niveau.

”Den aktuelle svære situation for landbruget viser i al sin gru, hvor vigtigt det er at have mere end et ben på skamlen”, understreger Christian Jensen.

”Vores nye medarbejder har som den første ordre solgt brintoverilte (Hydrogenperoxid) leveret i tankvogne”, fortsætter Christian Jensen. ”Når man hører ordet brintoverilte, husker de fleste af os det som noget ens mor hældte i såret, når man havde skrabet knæene på asfalten. Det er ikke lige den business vi er i, når det er pr. lastvogn, men derimod inden for energifremstilling i bioaffalds- og forbrændingsindustrien!”

Intet slår den personlige kontakt

”Scagro vil gerne vokse”, fortsætter Christian Jensen. ”Men, det er vigtigt at vores salgsled, ekspedition og det bagvedliggende hold med ansvar for kvalitet og dokumentation er i nærkontakt med vore kunder, om jeg så må sige. Intet slår den personlige kontakt og vi vil gerne være firmaet der vokser, uden at blive ”for store”, slutter jubilæumsdirektøren.

Food Supply om flydende lakrids i TPS

På food-supply.dk kunne man den 27. november 2015 læse denne artikel
om Scagro’s seneste nyhed indenfor fødevareemballage, som tidligere
beskrevet i nyhed den 16. november 2015.

Ny idé gør flydende lakrids lettere at håndtere – Food Supply DK

 

Skræddersyet smagsoplevelse på flydende lakrids i optimeret emballage

Flydende lakrids i TPS Bag in Box system
Scagro A/S har sendt den første produktion af flydende lakrids i Bag in Box system på markedet.
Salgschef Kenneth Guldhammer har arbejdet koncentreret på dette og er nu klar til at levere denne type i hele Skandinavien.

Fordele:
Direkte tapning fra TPS containeren til kundens produktionsanlæg.
Ingen berøring af menneskehænder i nærheden af produktet, dvs. nemt at undgå bakterier.
Reduktion af emballageforbruget.
Reduktion af fragtomkostningerne.

Fakta:
Scagro A/S kan nu levere en komplet løsning af flydende lakrids.
”Vi har søgt en løsning på at øge fødevaresikkerheden og på at mindske de store mængder af emballage (dunke og plastcontainere)” udtaler salgschef Kenneth Guldhammer. Han fortsætter ”I samarbejde med TPS Rental System har Scagro løst dette”.
Flydende lakrids kan leveres i portioner af 500 kg, der er tappet i en kraftig plastpose, som bliver transporteret i en sammenklaplig container. De tømte plastposer kasseres og de tomme containere klappes sammen. Denne teknologi bruges i erhvervslivet, som beskrives på stedet massistop.home.blog.
Når kunden har 6 tomme containere pakket på en EURO-palle, afhentes denne.

IMG_1879

Scagro A/S på salgsfremstød i Kina og Malaysia

Den kinesiske svineproduktion er og har været inde i en virkelig barsk periode – og ikke mindst, foregår der et voldsomt udskilningsløb, hvor ”baggårdsproducenterne” med få søer reduceres i antal og antallet af større produktionsenheder accelererer.

Det kræver omstilling i forsyningsleddet, hvor det traditionelle distributørsystem udfordres og mange kommer til at lukke.

Fokus på netop den store industrielle produktion gik igennem som tema på den nyopstartede udstilling ”SwineExpo” i Xiamen, hvor Scagro havde stand.

”Set i forhold til at der var tale om et førstegangsarrangement, havde arrangørerne virkelig fået stablet en messe på benene, som kom hele vejen rundt om de professionelle producenter”, fortæller adm. direktør i Scagro, Christian Jensen og fortsætter: ”Vi havde faktisk gjort en del arbejde for at gøre andre danske firmaer opmærksom på SwineExpo, men uden held. Mere om dette på blogsiderne dungste.wordpress.com. Den danske planlægningshorisont for udstillinger er lang og det har en nystartet messe svært ved at honorere. Men det var lidt ærgerligt at se den udenlandske repræsentation domineret af fx udstillere med hollandsk baggrund”.

Efter messen deltog Christian Jensen i fabriksbesøg hos Scagro’s kinesiske partner, hvorfra der bl.a. importeres specialcoatede fedt- og butyrat (smørsyre) produkter til det danske foderstofmarked.

Salgschef Ivan Pedersen fra Scagro fortsatte efter messen i Kina til Malaysia, for at mødes med potentielle partnere i dette område.

”Det bliver naturligvis spændende om der kan åbnes nogle døre der – det kræver, som mange andre eksportmarkeder, en god portion tålmodighed og ikke mindst stædighed at komme ind – registreringsprocessen for foderprodukter udefra er fx ofte tung og langsommelig”, siger Ivan Pedersen.

”Jeg bemærkede mig, at der også i Malaysia lyttes, når der tales om danske produktionsforhold og effektivitet – især det lave antibiotikaforbrug bemærkes. Befolkningen i Malaysia består af malayere, indere og kinesere, så selvom man umiddelbart ikke skulle tro at svineproduktion er betydende i et land, hvor den største religion er islam, så går det i den retning. Ikke mindst på grund af kineserne, som i dag udgør op mod en fjerdedel af befolkningen. Et andet parameter er befolkningens ønske om vestligt forbrug og levevis”, slutter Ivan Pedersen.

P1110853

KEY ACCOUNT TIL DET INDUSTRIELLE MARKED

Til salg af både agenturprodukter og egne varer søger vi en Key Account.

Se hele stillingsopslaget her: Scagro AS Stillingsannonce Key Account

Food Supply om Scagro’s økologiske frysetørrede frugtpulver

I august 2015 skrev Food Supply en artikel om Scagro’s økologiske frysetørrede frugtpulver på baggrund af et interview med Scagro’s salgschef Kenneth Guldhammer.

Kenneth Guldhammer fortæller, hvordan han tilfældigt fandt leverandøren og hvordan han dermed blev inspireret til at udvide det økologiske sortiment, således af Scagro hermed kan yder endnu bedre leveringsservice til konfekture-kunderne, som i forvejen køber rålakrids, æteriske olier, sødestoffer mv. hos Scagro A/S.

Hele artiklen kan ses her:

Scagro øko frugtpulver på Food Supply

Page 1 of 3 1 2 3